1.4
1.2
1.3

Commercial Development

 

Design for a new flexible use 45,000sqft building for a large international corporation.

CLIENT: 

International Corporation

 

LOCATION: 

South of England

 

PROJECT: 

Office, Warehouse, Design, Architecture, Manufacture

The Challenge

To design a high-tech specification building that was capable of being used for office, warehouse, or manufacture.

The Solution

The building was designed to a very high specification with lightweight aluminium interchangeable cladding panels that facilitated  any combination of windows doors and louvres to be selected.

 

Solar controlled external louvres reflected light into the offices at first floor level and obscured the surrounding industrial buildings from the offices inside.

 

Geothermal energy from deep bore piles heated the building with grey water reuse channelled through the feature colonnade to a feature designed as a reservoir moat to water the landscaped gardens to the front of the building.

The Result

With the project now completed, the design resulted in a building that afforded total flexibility for the client allowing multi-use space with minimal disruption.